AYDIN / NAZİLLİ - İstiklal İlkokulu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yarışması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle; "Çocuk Gözüyle 23 Nisan" konulu "Resim ve Şiir Yarışması" düzenlenmiştir.

Yarışmaya seçilen eserlerin 01 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

"ÇOCUK GÖZÜYLE 23 NİSAN" KONULU

RESİM VE ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AMAÇ :

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı anlamak.

KONUSU :

Çocuk Gözüyle 23 Nisan

KAPSAM :

Özel ve Resmi Anaokulu öğrencileri                                       : Sadece Resim

Özel ve Resmi İlkokul 1, 2, 3 ve 4.sınıf öğrencileri             : Resim ve Şiir

Özel ve Resmi Ortaokul 5, 6, 7 ve 8.sınıf öğrencileri         : Resim ve Şiir

İL/İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ SORUMLU BİRİM:

İl Milli Eğitim Müdürlüğü; Strateji Geliştirme Şubesi 3-4 (Yarışmalar, Sporcu İzinleri, Milli Bayramlar, Belirli Gün ve Haftalar)

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

OKUL MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞLER :

1.            Yarışmaya tüm Özel ve Resmi Anaokul, İlkokul ve Ortaokullarımızın tüm öğrencileri katılacaktır. Bu konuda okullar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri de İl Milli Eğitim Müdürlüğüne karşı sorumludur.

2.            Okul Müdürlükleri yarışmaları zamanında duyuracaktır.

3.            Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, okul müdürlüklerine müracaat edeceklerdir.

4.            Okul içi yarışmada ilk üçe giren öğrenciler, imkanlar dahilinde okul müdürlüğünce ödüllendirilecektir.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNCE YAPILACAK İŞLER :

1.            İlçe Milli Eğitim Müdürü veya görevlendireceği Şube Müdürü başkanlığında, en az üç, en fazla beş kişiden oluşan değerlendirme komisyonu oluşturulacaktır.

2.            Yarışmaların ilgili alanına uygun İlçe Değerlendirme Komisyonu oluşturulacaktır.

3.            Okul birincisi seçilen öğrencilerin eserleri, ilçe komisyonu tarafından değerlendirilecektir.

4.            İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, ilçelerinde ilk üçe giren öğrencileri kendi imkanları dahilinde ödüllendirecektir.

5.            Tüm çalışmalarda yer alan İlçe Değerlendirme Komisyonu üyelerinin, görevli/izinli sayılmaları için İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından gerekli işlemler yapılacaktır.

6.            İlçe birincisi seçilen eserler, 11 Nisan 2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNCE YAPILACAK İŞLER :

1.            Yapılan yarışmalar için, İl Değerlendirme Komisyonu oluşturmak ve değerlendirmek.

2.            Final Yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini temin etmek.

3.            Yarışmanın herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden yürütülmesi için gerekli tedbirleri almak.

AÇIKLAMALAR:

1.            Komisyonların verdiği karar kesindir.

2.            Öğrencilerin gönderdiği eserler kendilerine ait olmalıdır. Aksi takdirde değerlendirmeye alınmayacaktır.

RESİM YARIŞMASINDA

-              Teknik Serbesttir.

-              Kağıt boyutları 25x35 olacaktır. (Anaokul öğrencileri için)

-              Kağıt boyutları 35x50 olacaktır. (İlkokul ve Ortaokul öğrencileri için)

-              Resimler Paspartu yapılabilir.

-              Resimlerin arkasına öğrencinin adı soyadı, sınıfı, numarası, okul ve ilçesi yazılacaktır.

ŞİİR YARIŞMASINDA

-              Şiirler bir sayfayı geçmeyecek şekilde olacaktır.

-              Şiirler, bilgisayar çıktısı, 12 Punto, Times New Roman yazı karakteri ile yazılacaktır.

-              Şiirlerin arkasına öğrencinin adı soyadı, sınıfı, numarası, okul ve ilçesi yazılacaktır.

ESERLER :

-              Derece alsın, almasın tüm eserler Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünce basılı yayınlarda ve etkinliklerde kullanabilecek, bunun için herhangi bir telif ücreti ödenmeyecektir. Katılımcılar bu şartı kabul etmiş sayılırlar.

-              Bu şartnamede belirtilen hususları yer, zaman, şahıs olarak (gerektiğinde tüm şartları) İl Milli Eğitim Müdürlüğü değiştirme ve kaldırma yetkisine sahiptir.

-              Bu şartnameyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürütür.

İL YÜRÜTME KURULU

Yayın: 15.03.2022 - Güncelleme: 15.03.2022 11:54 - Görüntülenme: 609